Focus

Ik fietste door het veld met natuurlijk ons hondje erbij. Gisteren in de lucht een valk aan het bidden. Hij nam een paar keer een andere positie in. Het arme muisje rende voor zijn leven ? Normaal zou je denken dat een valk gestoord wordt in zijn werk maar de vogel ging gewoon verder. Ik was vlakbij, ik fietste bijna onder de valk door. Hij kijkt naar rechts, recht in mijn ogen (zo voelde dat).

Ik was al gestopt met fietsen want de valk ging ongestoord verder met zijn bidden en het volgen van het muisje.

Zijn focus was duidelijk en doelgericht. Wat was dit een mooi teken. Je focus houden.

Oog houden voor andere zaken (zoals een vrouw op haar fiets en hondje!) maar je niet af laten leiden. 

Ik heb staan genieten van het mooie werk van deze valk. En Bux? Die keek me aan en vond het maar gek dat ik daar stilstond. Maar het zonnetje scheen lekker en dan zo’n valk in de lucht en een hondje dat vrij rond rent. Dat is toch genieten  Dit berichtje heb ik op 16 februari geschreven. 

Zevenmijlslaarzen of…?

Nu een aantal maanden verder kan ik met trots het vervolg laten zien. Door mijn focus te houden kan ik nu stappen gaan zetten. Na een heel goed gesprek met een Mindsetcoach waar ik bij toeval terecht ben gekomen. Ik ben bij Bianca geweest waar ik een heel goed gesprek heb gehad. Zij kwam met het duidelijke advies om mijn grote berg aan ideeën en plannen voor mijn onderneming overzichtelijk te houden. In stukken delen, kleine stappen die je ook kunt uitvoeren. Op deze manier ga je veel sneller aan de slag. Anders gaat het uitstelgedrag worden en op dat punt zat ik. In mijn hoofd was het allemaal veel te groot en heel veel werk. Als ik dat doe dan moet ik ook dat gaan doen en vooral dat ene niet vergeten? Zo kom je dus geen stap verder en blijf je eerder stilstaan dan dat je iets aanpakt en tot uitvoering komt.

Mindsetcoach

Met Bianca heb ik de afspraak gemaakt dat zij mijn eerste abonnee zal zijn. Blijkbaar had ik deze afspraak nodig om zo mezelf te kunnen stimuleren maar vooral te motiveren om deze eerste stap voor elkaar te krijgen. De ideeën die ik allemaal in mijn hoofd heb mag ik nu tot uitvoering brengen. Stap voor stap en gedoseerd.

Een aantal maanden geleden had ik al het besluit genomen om een nieuwe website op te zetten. Dat is flouwerscommunicatie.nl geworden. Mijn eerste pagina’s zijn klaar maar ik heb nog zoveel meer plannen.

Met behulp van deze berichten kunnen jullie dit proces volgen. Ik wil mijn klanten gaan prikkelen. Ik ben nieuwsgierig naar jou als ondernemer. Ik ben enthousiast en zeer behulpzaam. Ik wil startende ondernemers graag helpen. Ik heb jullie zoveel te vertellen. Ik heb zoveel met jou als startende ondernemer te delen. Samen kunnen we tot bloei komen.
Maar ik wil ook zichtbaar worden, jullie mogen zien wat ik kan.

 

Vervolg

Na dit eerste bericht gaan er hopelijk nog veel volgen. Ik ga je tips geven en nog veel meer. Er komen leuke, waardevolle documenten op mijn website die je direct kunt uitvoeren. Kortom veel ideeën en hopelijk vind jij ze ook interessant. Laat vooral een reactie achter of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Mijn website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Wil je eerst meer weten lees dan mijn cookieverklaring.  Meer info