Als ik onderweg ben of lekker ontspannen ergens mee bezig ben dan blijft mijn rechter hersenhelft actief. Rechter hersenhelft zeg je? Wat moet ik daar nu mee… In je rechter hersenhelft zit je creatieve brein. Creativiteit heeft iedereen ook al denk je soms van niet. Iedereen is op zijn eigen manier creatief. Of dit nu letterlijk is met pen of penseel, verf of kleur. Dit kan op zoveel verschillende manieren, het kan ook met hele andere dingen bijvoorbeeld met de kleding en de kleuren die je draagt. In de tuin of in je interieur. Daar waar jij je inspiratie uithaalt dan heb je te maken met je creatieve uitingen. Dit kan heel divers en persoonlijk zijn. In je werk, in je dagelijkse dingen, in je niet-dagelijkse dingen.

Tijdens een wandeling of fietstochtje samen met de hond dan zie ik vaak iets en dan begint het te borrelen. Dit kan door een vogel hoog in de lucht zijn of zittend op een hoogspanningskabel. Maar het kan net zo goed een kleur van een blad zijn of hoe het hondje door het veld rent, snuffelt, loopt. Of een paddestoel of een mestkever die ‘struikelt’ over een blad en daardoor omkiept. Weet je wat ik dan altijd doe? Ik help deze mestkever weer rechtop net zoals ik dat bij een schaap zou doen. Deze beesten overleven het niet als ze op hun rug blijven liggen. Maar de aardbei op het plaatje die in het water valt werkt bij mij ook al inspirerend.

Ik verzamel op deze manier mijn inspiratiebronnen. Vaak noteer ik ze in mijn boekje of neem een foto of plak het in mijn boekje.  Soms scheur ik een pagina of een plaatje uit een tijdschrift. Af en toe vergeet ik het ook te noteren hoor maar het gekke is dat het vaak weer naar boven komt als het van toepassing is. Dat hoort dan bij het proces denk ik.

Zo heb ik een paar mooie uitspraken die ik in mijn boekje tegenkwam. Ik geloof dat ze van vorig jaar zijn, veilig opgeborgen in mijn boekje.

HET WOORD ‘LIEFDE’ KUN JE NIET VERSLIJTEN.
Al Young

LIEFDE IS HET ENIGE DAT MEER WORDT WANNEER WE HET MET ANDEREN DELEN
Ricarda Huch

DURF JE PROBLEEM VRIJ TE LATEN EN HET KOMT TERUG MET EEN OPLOSSING
Olaf Hoenson

EEN DROOM DIE HET WAARD IS OM TE HEBBEN IS HET WAARD OM VOOR TE VECHTEN
Charles Xavier

Dit laatste citaat vind ik erg mooi en inspirerend zelfs. Zo is het wel. Durf je dromen te leven en wat je ook steeds vaker hoort en leest: Dromen, Durven en Doen en dit is het waard om voor te vechten. DromenTijdens een paar dagen weg heb ik weer een aantal dingen in mijn boekje genoteerd. Dit komt een volgende keer. Ik had waarschijnlijk door het goede weer veel inspiratie en het kwam vloeiend uit mijn pen zonder enkele moeite. Maar zoals gezegd  dit bewaar ik voor een volgende keer…

Mijn website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Wil je eerst meer weten lees dan mijn cookieverklaring.  Meer info