Rood glanzend zit ie daar. Heerlijk in het zonnetje een dikke rode kater. Midden op het terras.
Als een hondje aanhankelijk naast een tafeltje waar eten opgediend wordt. Kijkende naar het eten en nergens anders oog voor hebben.

Het terras zit helemaal vol want het is nog heerlijk om buiten te zitten. Maar de mensen reageren niet op de lonkende blikken van de kater. De kater verplaatst zich heel langzaam hopende dat hij zo wél de aandacht krijgt. Het duurt allemaal te lang en dadelijk is het eten opgeruimd. Oei, dat wil hij voorkomen.

Ineens een onverwachte beweging. Hij springt rechtop tegen de stoel en tikt op de arm van de mevrouw die net een gevulde vork naar haar mond brengt. De mevrouw schrikt en kijkt recht in de ogen van de rode glanzende kater. De kater heeft alleen maar oog voor het lekkers op de vork. Tja, de mevouw heeft hem direct door en draait haar rug naar de kater toe. Dat is pech hebben dan maar naar het volgende tafeltje en kijken of het daar wel lukt. Glanzend rood zit hij naast het volgende tafeltje. O lekker, pannenkoeken die lust ik ook.

Even navragen aan het personeel en wat blijkt? Iedere morgen bij goed weer steekt de rode kater de brug over naar het terras. De hele dag vertoeft hij dan op het terras. Komt er een hond aan dan zal de hond rekening moeten houden met de kater want de rode kater is de heerser van het hele terras. Dit gedrag is zeer kenmerkend voor een hond maar het ziet er zo grappig uit als een kater hetzelfde doet. Is dit nu aangeleerd gedrag of is het toch ook het instinct dat spreekt? Een ding is duidelijk de rode kater heeft met dit gedrag meerdere malen op een dag succes.

Mijn website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Wil je eerst meer weten lees dan mijn cookieverklaring.  Meer info