Nationaal Park De Meinweg. Het mooie natuurgebied vlakbij Roermond maar dichterbij Herkenbosch en Vlodrop. Net buiten Vlodrop op de rotonde waar je richting Herkenbosch gaat of naar de Etsberg. Waar de Rode Beek in de Roer samenkomt en waar ze gezamenlijk meanderend door het landschap verder gaan. Op dit kruispunt kun je kiezen uit een wandel- of fietsgebied. Linksaf richting Herkenbosch langs de Roer of rechtsaf naar de Etsberg langs de fruitboomgaarden en de Rode Beek.

Aan de rand van Nationaal Park De Meinweg. Landgoed Aan de Brouck.

Linksaf bij de rotonde volg je het Roer- en Kerkepad richting Herkenbosch en Melick. Later heb ik gelezen dat dit Roer- en Kerkepad niet meer zo genoemd mag worden, zelfs niet meer bestaat(?) In de verte kun je een ooievaarsnest zien parmantig wachtend in een weiland. Via dit pad volg je een mooie route door het Roerdal en je krijgt een indruk van de diversiteit van dit stukje natuur. Je loopt vlak langs de Roer en ziet en hoort haar lopen. Iets verder het pad volgend in een bocht staat een heuse loungebank waar je kunt genieten van de rust en de natuur om je heen.

Licht gevroren.

Kies je voor rechtsaf op de rotonde richting Etsberg dan kom je bij uitgestrekte boomgaarden uit waar de schapen het gras kort houden. Hier zie je de Rode Beek door de weilanden meanderen en je kunt deze te voet volgen. Dit is een ideaal fietsgebied waar je het Nederlandse fietsroutenetwerk vindt maar ook het Duitse netwerk. Hier zoekt de blauwe reiger een plekje om kikkers te vangen en lopen de paarden in de wei waar de Rode Beek zijn weg richting de Roer volgt. Aan de rand van Nationaal Park De Meinweg ook daar is het boeiend en genieten van de natuur.

Mijn website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Wil je eerst meer weten lees dan mijn cookieverklaring.  Meer info