We zijn ruim een jaar verder. Mijn website flouwerscommunicatie.nl is in de lucht. De basis is gezet en ik schrijf regelmatig een blog. Ik ben zelfs zorrel-sessies aan het organiseren. Flow heb ik staan bij mijn Over mij pagina. Ik zit in een goede flow en ik word gestimuleerd door twee buddies. Hier heb ik al een aantal jaren contact mee en het werkt zeer stimulerend. We zijn drie verschillende ondernemers maar vullen elkaar goed aan. We hadden al contact via Zoom omdat we verspreid zitten over het land. Door de thuiswerksituatie en het gedwongen online werken zijn we intensiever gaan Zoomen.

Boost

Dit werkt geweldig en geeft een boost aan je ondernemerschap. Je maakt gebruik van elkaars kennis, je geeft elkaar energie en steunt elkaar. Je leert elkaar steeds beter kennen waardoor je eerlijk naar elkaar bent. Als je open en oprecht bent dan heeft dat zijn weerslag in je ondernemerschap. Heb je ergens moeite mee of weet je niet hoe je iets het beste aan kunt pakken? Met je buddies kun je hierover praten. Heerlijk gevoel en zeker iets om in stand te houden. Donderdag 25 juni gaan we weer zorrelen. Heb je belangstelling en wil je een keer mee doen? Dan meld je hier aan. Meer weten bekijk mijn posts op LinkedIn.

Hier en nu

Terwijl ik met een blog bezig was kwam ik onderstaand conceptbericht tegen. Hoe mooi is het dan om te constateren dat je het afgelopen jaar veel voor elkaar hebt gekregen. De onderstaande stappen zijn nog niet allemaal voltooid en klaar maar de basis staat.
De puntjes op de I mogen nog, het fine-tunen en het bijschaven. O ja,mijn kattebelletjes? Dat probleem is nog niet echt verholpen. Ik heb nu een aantal boekjes liggen wel met een specifiek thema maar nog altijd niet optimaal? Blijft een dingetje want verzamelen van krantenknipsels of artikelen ben ik blijven doen šŸ˜‰

Vorig jaar

De afgelopen week heb ik volop aan de basis van mijn nieuwe website gewerkt. Ongemerkt komt daar heel veel bij kijken. Een aantal maanden geleden had ik al mijn domeinnaam aangevraagd. Dit is flouwerscommunicatie.nl geworden.

Basis

Ik heb nu eerst heel eenvoudig een homepage oftewel de startpagina gemaakt. Hier is ook weer veel over gezegd en geschreven. Moet deze nu gewoon Home heten of Welkom of … Dit is je eerste pagina waar je mee start, ook wel je index-pagina geheten. Mensen die straks je website vinden kunnen op iedere pagina binnenkomen, dit hoeft echt niet je Home-pagina te zijn. Het voornaamste waar je mee moet starten isĀ  je vormgeving. Hoe wil je dat je website eruit komt te zien? je kunt hiervoor vaak een template gebruiken. Maar je gaat ook je kleuren bepalen. Je huisstijl moet terug komen op je website.

Contact

Omdat ik nog volop aan mijn pagina’s aan het werk ben maar wel al zichtbaar op het internet heb ik een contactformulier gemaakt. Via dit contactformulier kunnen mensen altijd een e-mail sturen en/of er staan contactgegevens vermeld. Stel dat mensen per abuis op je pagina komen en deze interessant vinden. Het zou toch jammer zijn als je deze eerste contacten al mis zou lopen.

Over mij

Tja hier wil ik nog goed over nadenken. Wat zet ik hier nu op? Voor nu heb ik een aantal sterke punten genoemd. Maar ook wat persoonlijke karaktereigenschappen. Dit zal ik nog verder gaan uitwerken. Hier wordt nog verder aan gewerkt.

Ontwikkelingen

Ik heb het besluit genomen om met mailchimp te starten. Je kunt je voor mijn blogs gaan aanmelden. Ik hoop dat ik op deze manier mensen kan inspireren. Dit is wel even een gepuzzel en testen maar het werkt hartstikke goed. Aangezien ik er een ben van proberen en trial en error en daarna pas goed lezen duurt het misschien iets langer. Het grote voordeel is wel dat je het systeem goed leert kennen. Je leert de stappen kennen en daarna kun je ook de bijbehorende formulieren goed terug vinden. Heb je hier vragen over dan kan ik je al verder helpen.
Door deze werkwijze kan ik het ook aan iemand anders uitleggen.

Achtergrond

De basis wordt nog verder aan gewerkt. En nu nog alle dingen die ik in mijn hoofd heb proberen verder uit te werken. Dit is vaak nog een dingetje. Wat bij mij goed werkt is een klein notitieboekje. Hier schrijf ik vaak in korte zinnen of korte termen dingen in die ik nog moet doen, niet mag vergeten of ideeƫn. Dit is gewoon handig. Ik heb wel vaak de handicap dat ik ook nog eens op post-its iets schrijf.

Zogenaamde kattebelletjes.  Tja en die willen nog wel eens verdwijnen of samen met de krant bij het oud papier terechtkomen. Hier mag ik nog iets voor verzinnen. Maar ik heb daar alle vertrouwen in dat dit goed komt. Ik denk dat ik mijn notitieboekje maar op een prominente plek leg.

Mijn website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Wil je eerst meer weten lees dan mijn cookieverklaring.  Meer info