Heb jij deze zomer ook mooie verhalen gehoord en zelf gemaakt? Dit jaar wat toch een ander jaar is dan al die andere voorgaande jaren was heel bijzonder. De vakantie toch maar in Nederland gebleven en wat was Friesland mooi.

Warmte

Veel warmte en niet alleen van de zon. Wat wonen er toch vriendelijke mensen in Friesland. Je krijgt al snel ‘goeie’ te horen van iemand die op de fiets voorbij komt. Of lopende achter een rollator, want de oudere mensen zoeken de schaduw op. Zittend op een bankje of op een stoel voor het huis. Je probeert de hitte een beetje te vermijden dus zoek je de schaduw van de bomen op, samen met je hond.

Maken van een praatje

Je kunt op deze manier op een onverwachte manier aan de praat komen met iemand. Zomaar een praatje makend en dan een mooi verhaal horen. Friesland en Limburg blijken dan veel gemeenschappelijks te hebben. Zeker 75 jaar na de bevrijding hoor je de warme band die mensen onderling nog altijd hebben na de oorlog.

Vluchteling en gedoe

Vluchteling in eigen land en dan vanuit Limburg in Friesland terecht komen. Dit jaar waren we allemaal wel een beetje vluchteling. Op zoek naar ontspanning en even weg van een bepaald drukkend gevoel dat je hebt na de lockdown. De versoepeling en dan weer niet of anders en het vage en vooral onduidelijkheid m.b.t. de regels. Je naam wordt genoteerd en als je dan vraagt hoe lang ze de gegevens bewaren is dat erg onduidelijk. De een is duidelijk en bewaard het twee weken, de ander weet het gewoon niet. Wat een gedoe zeg vooral de onduidelijkheid.

Weer thuis na lekkere weken en even in een andere omgeving zijn. Je mag weer aan het werk. Thuiswerk wel te verstaan. Gewoon weer terug naar je werk op locatie zit er nog niet in. Wat is dat een raar maar vooral vreemd gevoel. Geen boterhammen te smeren om mee te nemen. Niet rennen om je trein te halen. Je hoeft niet echt vroeg op te staan, kunt nog even rustig aan doen. Op je gemak een kop thee zetten en nog een beetje duf achter je laptop gaan zitten.

Opstarten

Opstarten is niet echt aan tijd gebonden. Maar je mist ook veel. Je sociale contacten die mis je. Je kunt je verhaal over je vakantie niet kwijt. Met wie moet je dit nu delen? Met je partner die mee is geweest? Via beeldbellen heel enthousiast je verhaal vertellen? Dit werkt heel vreemd. Het lijkt wel alsof je niet echt bent weggeweest. Vakantie in eigen land maar je kunt het niet delen! Niet op de wijze die je gewend bent. Ook hier weer aanpassingen.

Aanpassen of toch een alternatief zoeken

Mijn website gebruikt cookies. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Wil je eerst meer weten lees dan mijn cookieverklaring.  Meer info